Aile ve Sosyal Hizmetler'in eylem planları yaygınlaştırılıyor

07.06.2022 - 13:58, Güncelleme: 07.06.2022 - 13:58 981+ kez okundu.
 

Aile ve Sosyal Hizmetler'in eylem planları yaygınlaştırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 21 ilde "Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele İl Eylem Planlarının Desteklenmesi Eğitimleri"nin startını verdi.ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koordinasyonunda 17 ilde yürürlüğe konulan ‘Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eylem Planı’na Afyonkarahisar, Ardahan, Edirne ve Siirt de dahil edildi. 2017 yılında uygulamaya konulan eylem planlarına 4 il daha eklenerek yaygınlaştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu konuda yapılan saha ziyaretlerine dikkati çekildi.  Hükümetin, erken yaşta evliliklerin önlenmesine yönelik kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları dahil olmak üzere ilgili tüm tarafların katılımıyla yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda, bakanlığın da erken yaşta ve zorla evlilik oranlarının yüksek olduğu illerde çalışmalar yapılldığının altı çizilen açıklamada, "Bu kapsamda Ağrı, Aksaray, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Şanlıurfa, Van, Yozgat’ta, illerin öncelikli ihtiyaçları esas alınarak “Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Planları” hazırlamak üzere saha ziyaretleri gerçekleştirildi. Saha ziyaretlerinde ilgili kamu kurumlarının temsilcileriyle de görüşmeler yapılarak erken yaşta evlilik durumuna ilişkin raporlar oluşturuldu ve her ile özel “Erken Yaşta ve Zorla Evlilikle Mücadele İl Eylem Planı” hazırlandı" denildi. Eylem planlarında farklı hedef gruplara yönelik görsel ve yazılı materyal hazırlanması, muhtarların ilgili mevzuat hakkında bilgilendirilmesi ve muhtarlar aracılığıyla ailelerin bilinç ve duyarlılığının artırılmasının hedeflendiği kaydedildi. Hükümetin destekleri ve illerde uygulanan eylem planları sonucunda 2021 yılı Evlenme İstatistiklerinde yer alan verilere göre 16-17 yaş grubundaki evlilikler oransal olarak düştü.   Toplamda 21 ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcıları, Kadın Konukevi Müdürleri, ŞÖNİM Müdürleri, İl Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Birimi ile Sosyal Hizmet Merkezleri Şiddetle Mücadele İrtibat Noktalarında görevli personele,  UNICEF, UN Women, UNFPA destekleriyle ‘Erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele il eylem planlarının desteklenmesi eğitimlerinde erken yaşta evliliklere ilişkin temel kavramlar, erken yaşta evliliklerin hukuki, sağlık ve sosyal hizmet boyutu, ülkemizden ve dünyadan iyi uygulama örnekleri, İl Eylem Planı hazırlama, izleme ve değerlendirme süreçleri anlatıldığı kaydedildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 21 ilde "Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele İl Eylem Planlarının Desteklenmesi Eğitimleri"nin startını verdi.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koordinasyonunda 17 ilde yürürlüğe konulan ‘Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eylem Planı’na Afyonkarahisar, Ardahan, Edirne ve Siirt de dahil edildi. 2017 yılında uygulamaya konulan eylem planlarına 4 il daha eklenerek yaygınlaştırılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu konuda yapılan saha ziyaretlerine dikkati çekildi. 

Hükümetin, erken yaşta evliliklerin önlenmesine yönelik kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları dahil olmak üzere ilgili tüm tarafların katılımıyla yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda, bakanlığın da erken yaşta ve zorla evlilik oranlarının yüksek olduğu illerde çalışmalar yapılldığının altı çizilen açıklamada, "Bu kapsamda Ağrı, Aksaray, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Şanlıurfa, Van, Yozgat’ta, illerin öncelikli ihtiyaçları esas alınarak “Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Planları” hazırlamak üzere saha ziyaretleri gerçekleştirildi. Saha ziyaretlerinde ilgili kamu kurumlarının temsilcileriyle de görüşmeler yapılarak erken yaşta evlilik durumuna ilişkin raporlar oluşturuldu ve her ile özel “Erken Yaşta ve Zorla Evlilikle Mücadele İl Eylem Planı” hazırlandı" denildi.

Eylem planlarında farklı hedef gruplara yönelik görsel ve yazılı materyal hazırlanması, muhtarların ilgili mevzuat hakkında bilgilendirilmesi ve muhtarlar aracılığıyla ailelerin bilinç ve duyarlılığının artırılmasının hedeflendiği kaydedildi. Hükümetin destekleri ve illerde uygulanan eylem planları sonucunda 2021 yılı Evlenme İstatistiklerinde yer alan verilere göre 16-17 yaş grubundaki evlilikler oransal olarak düştü.
 
Toplamda 21 ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcıları, Kadın Konukevi Müdürleri, ŞÖNİM Müdürleri, İl Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Birimi ile Sosyal Hizmet Merkezleri Şiddetle Mücadele İrtibat Noktalarında görevli personele,  UNICEF, UN Women, UNFPA destekleriyle ‘Erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele il eylem planlarının desteklenmesi eğitimlerinde erken yaşta evliliklere ilişkin temel kavramlar, erken yaşta evliliklerin hukuki, sağlık ve sosyal hizmet boyutu, ülkemizden ve dünyadan iyi uygulama örnekleri, İl Eylem Planı hazırlama, izleme ve değerlendirme süreçleri anlatıldığı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetesondakika.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.