13 yaşından küçüklere sosyal medya yasağı gündemde

(DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.01.2025 - 17:45, Güncelleme: 02.01.2025 - 17:45 67 kez okundu.
 

13 yaşından küçüklere sosyal medya yasağı gündemde

ANKARA (PHA) - Rojin SÜNGÜ - TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, 2025 yılının en önemli gündemlerinden birinin dijital telif yasası olacağını açıkladı. Yayman, yeni düzenlemeyle birlikte emek hırsızlığının önüne geçileceğini belirterek, "Artık emek hırsızlığı bizleri sözün bittiği yere getirdi" dedi. Yayman, sosyal medya kullanımına ilişkin olarak da çocukları koruma yönünde görüşleri tartıştıklarını belirtti.
Sosyal Medyaya Giriş Yaşı Tartışmaları Yayman, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın iş birliğiyle sosyal medyaya giriş yaşıyla ilgili düzenleme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Yayman, "Sosyal medyanın yıkıcı etkisinin bu kadar öne çıkmasını doğru bulmuyoruz. Aileyi ve çocuğu korumak istiyoruz. Bu konuda yaş sınırına bilim insanları ve uzmanlar karar verecek. Geri bildirimlerde en çok 13 yaş öne çıkıyor" ifadelerini kullandı. Yayman, sosyal medya platformlarındaki etkileşim uğruna yapılan absürt içeriklerin gençlerin geleceğini çaldığını ve aile yapısını tehdit ettiğini vurgulayarak, "Buna asla izin vermeyeceğiz" dedi. Dijital Telif Yasası: Emek Hırsızlığına Son 2025 yılı içerisinde dijital telif yasasını hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Yayman, "Bir yanda '5N 1K' kuralıyla çalışan gazeteciler var, diğer yanda onların emeklerini kopyalayıp paylaşan kişiler. Bu anlayış, dijital ortamda gazetecilik mesleğine zarar veriyor. Yeni yasa ile bu tür emek hırsızlıklarına karşı net adımlar atacağız" dedi. Netflix ve Diğer Dijital Platformlar Komisyon Gündeminde Komisyonun 2025 yılı çalışmalarına ilişkin bilgi veren Yayman, dijital platform temsilcilerini dinlemeye devam edeceklerini ve ilk olarak Netflix’in davet edileceğini kaydetti. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı’nın da Komisyon toplantılarına katılarak görüşlerini paylaşacağını söyledi. Suriye ve Terörle Mücadele Mesajı Yayman, konuşmasında Suriye’deki gelişmelere de değinerek, "Türkiye, Suriye’de ne bir 'Teröristana' ne de 'Davut Koridoru'na müsaade edecektir. Milli iradenin tecelli etmesi ve kapsayıcı bir yönetim modelinin oluşturulması Suriye için hayati önem taşıyor" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısına da atıfta bulunan Yayman, "Sayın Bahçeli’nin çağrısı tarihsel önemdedir. Türkiye’nin terör belasından kurtulması ve barış ortamının sağlanması için bu çağrı bir samimiyet testi niteliğindedir" ifadelerini kullandı. DEM Parti'ye Tarihi Sorumluluk Çağrısı Yayman, DEM Parti’nin sürece daha cesur bir şekilde katkı sağlaması gerektiğini belirterek, "DEM Parti, PKK terör örgütünün silah bırakması ve Türkiye’de eylemlere son verilmesi noktasında daha kararlı bir tavır sergilemelidir. Şubat ayında, eğer provokasyon olmazsa, Türkiye’de silahların bırakıldığı bir döneme girileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. Yayman, Türkiye’nin tarihini olumlu yönde değiştirecek gelişmelerin yaşanacağına inandığını belirterek, sözlerini "2025 yılı, ülkemizin ileri hamleler yapmasını sağlayacak adımlara sahne olacak" diyerek tamamladı. Kaynak : PHA
ANKARA (PHA) - Rojin SÜNGÜ - TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, 2025 yılının en önemli gündemlerinden birinin dijital telif yasası olacağını açıkladı. Yayman, yeni düzenlemeyle birlikte emek hırsızlığının önüne geçileceğini belirterek, "Artık emek hırsızlığı bizleri sözün bittiği yere getirdi" dedi. Yayman, sosyal medya kullanımına ilişkin olarak da çocukları koruma yönünde görüşleri tartıştıklarını belirtti.

Sosyal Medyaya Giriş Yaşı Tartışmaları

Yayman, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın iş birliğiyle sosyal medyaya giriş yaşıyla ilgili düzenleme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Yayman, "Sosyal medyanın yıkıcı etkisinin bu kadar öne çıkmasını doğru bulmuyoruz. Aileyi ve çocuğu korumak istiyoruz. Bu konuda yaş sınırına bilim insanları ve uzmanlar karar verecek. Geri bildirimlerde en çok 13 yaş öne çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Yayman, sosyal medya platformlarındaki etkileşim uğruna yapılan absürt içeriklerin gençlerin geleceğini çaldığını ve aile yapısını tehdit ettiğini vurgulayarak, "Buna asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Dijital Telif Yasası: Emek Hırsızlığına Son

2025 yılı içerisinde dijital telif yasasını hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Yayman, "Bir yanda '5N 1K' kuralıyla çalışan gazeteciler var, diğer yanda onların emeklerini kopyalayıp paylaşan kişiler. Bu anlayış, dijital ortamda gazetecilik mesleğine zarar veriyor. Yeni yasa ile bu tür emek hırsızlıklarına karşı net adımlar atacağız" dedi.

Netflix ve Diğer Dijital Platformlar Komisyon Gündeminde

Komisyonun 2025 yılı çalışmalarına ilişkin bilgi veren Yayman, dijital platform temsilcilerini dinlemeye devam edeceklerini ve ilk olarak Netflix’in davet edileceğini kaydetti. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı’nın da Komisyon toplantılarına katılarak görüşlerini paylaşacağını söyledi.

Suriye ve Terörle Mücadele Mesajı

Yayman, konuşmasında Suriye’deki gelişmelere de değinerek, "Türkiye, Suriye’de ne bir 'Teröristana' ne de 'Davut Koridoru'na müsaade edecektir. Milli iradenin tecelli etmesi ve kapsayıcı bir yönetim modelinin oluşturulması Suriye için hayati önem taşıyor" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısına da atıfta bulunan Yayman, "Sayın Bahçeli’nin çağrısı tarihsel önemdedir. Türkiye’nin terör belasından kurtulması ve barış ortamının sağlanması için bu çağrı bir samimiyet testi niteliğindedir" ifadelerini kullandı.

DEM Parti'ye Tarihi Sorumluluk Çağrısı

Yayman, DEM Parti’nin sürece daha cesur bir şekilde katkı sağlaması gerektiğini belirterek, "DEM Parti, PKK terör örgütünün silah bırakması ve Türkiye’de eylemlere son verilmesi noktasında daha kararlı bir tavır sergilemelidir. Şubat ayında, eğer provokasyon olmazsa, Türkiye’de silahların bırakıldığı bir döneme girileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yayman, Türkiye’nin tarihini olumlu yönde değiştirecek gelişmelerin yaşanacağına inandığını belirterek, sözlerini "2025 yılı, ülkemizin ileri hamleler yapmasını sağlayacak adımlara sahne olacak" diyerek tamamladı.

Kaynak : PHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetesondakika.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.